20.03.2018

Kapadokya Mağara Oteller




KAPADOKYA'DA YERALTI MAĞARA OTELLERİ

Külah takmış kayalar diyarının Öyküsü milyonlarca yıl önce Orta Anadolu'nun iki volkanik dağı Erciyes ve Hasan dağlarının patlamalarına dayanıyor. Yumuşak ve delik deşik coğrafyasında bugüne dek pek çoklarını saklayan bu gizemli yer.



Günümüzde de kaya otelleri,ve restoranlar gezginleri ağırlıyor. 20 Yıl önce yöreye gelen reklam ajansı sahibi buranın büyüsüne kapılmış.

İnsanlardan önce içinde yaşadığı evi başladığı harabe alıp restore etme işini 15 yılda dört konak bugüne getiren Ilıca 42 oda Argos ın Cappadocia'nın yaratıcısı Kapadok'yanın kalbindeki eski Uçhisar Köyün'de binlerce yıllık bir manastır. yerleşim buna bağlı mağralar yeraltı tünelleri ve tarihi evlerden oluşan kalıntıların restorasyonuyla hayata geçirilen Argos İn Cappadocian'nın 42 oda bulunur.

Güvercinlik vadi ve Erciyes Dağı manzarasıyla Kapadokya'ya özgü mistik atmosfer otel fark konseptlerde tasarlanan odalar, teras, bahçe, avlu, yer alıyor.

Dört tane özel odanın içinde ise havuz bulunuyor. Otel yamaca kademeler halinde yayılan dört konak yaşam alanlarını birbirine bağlayan tünel ve sokak, otantik yerleşim estetik Sadakat ile Ağa Han ödül usta sanat danışmanı gerçekleştirilen uzun soluklu yenileme yeniden biçimlendirme çalışması sonucunda ortaya çıkmış.


İçlerindeki ruhu aynen koruyan görkemli konak zarif süslemeler huzurlu yaşamlar alanlar bülbüllerin daha zevkle konduğu kuşlar merakla güvercin içinde yıkandığı peyzaj alanları sunuyor. Konak altında köyün su geneksimini karşılamak ve savunma için oluşturulmuş beşbuçuk kilometre uzunluğunda yeraltı tünelleri bulunuyor.

Tarihçesi Milattan Önce uzanan manastır binası üç yıl süren titiz çalışma ile Bezirhane isimli konser,toplantı ve düğün mekanı düzenlenmiş restoran menüsü yöresel tatlar kültürel değer tarihsel zenginlik yorumlayan bakış açısı yarıtılmış Angos Cappadoicia yurtdışı içinde birçok ödüle sahip.



Avrupa turizm Komüsyonu, ETC tarafından hazırlanan sehat Trendleri açıklayan ve aprupadaki tüm komisyon üyesi ülkelere dağıtılan Trend Cards 2011 Tasarım Oteller kategori si yer almış.

Türkiye'de gayrimenkul sektörü kentsel kalite açısından derecelendirilen ilk ve tek yarışması Arkipona 2011 tarafından otel kategorisinde büyük ödülün sahibi Dünyanın en romantik 25 yeni otel 2011 liste gösterilmiş dünyanın en romantik dört otelinden biri seçildi.
Otel şimdiden yurtiçi ve yurt dışından aldığı pek çok ödüle sahip .

BENZER KONULAR :
Washington DC Görülecek yerler
Türkiye'de gezip görülecek 12 mekan
Newyork lgi çeken mekanlar
Dünyanın en büyük ve lüks otellerinden bazıları
Japonya'da görülecek yerler, tarihi yapılar ve doğa
Peri bacaları ve mağaraları ile Kapadokya'da Mağara Oteller
Tayland'da deniz yerine Turizm için havuzlar.

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :


Titanik sonrası kirli oyun

Zarrab'ın ABD'nde Yakalanışı

İyilikler paylaşılınca büyür


Perice_den Zümrütü Anka Makale

Fatma Tuncadan Şiirler

Pınar Görgün'den Makale Düşünsenize


Anne Kedi ve Şefkati.SLAYT

İspanya'da Ateş ve Atlara Eziyet

Yavru Kedi köpeğin yatağını alırsa    






Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder