7.11.2015

Türkiyede Gezilecek Yerler-1




TÜRKİYE DE TURİZM ve ZİYARET EDİLECEK ÖNEMLİ TARİHİ MEKANLAR

Türkiye Yolcuları  için  gidilecek  farklı  türde  bir zenginlik  sunuyor. İstanbul'un  kubbe ve minare  dolu  siluetinin  Doğu Karadeniz'in  sisli  dağlarına,  Antalya  plajları  ve Akdeniz sahil beldelerinden   batı  ve  güney  kıyılarında  Roma  kalıntıları  için  pekçok  şaşırtıcı  yerler  ile turistlerin hezmetindi.
Türkiye'deki  turistler harika bir tatil önce başlangıç olarak gidilecek yerleri gösterir bu listeyi göz önünde  bulundursun.




Apendos Tiyatro 

Apendos Antik iyi korunmuş antik tiyatrolarından biridir. Apendos Tiyatrosu  Roma İmparatoru Marcus Aurelius, döneminde  (155 M.S.) kurulmuş ve 15.000 ile 20.000 seyirci alabilecek durumda. 

Tiyatro, Selçuklular  zamanında bir yol üzerinde  Han  olarak  kullanılmasından  Dolayı, sürekli  tamir edilmiş,  böylece  Apendos  tiyatrosu  özgün nitelikleri kaybetmeden  hayatta kalması mümkün olmuştur.



Patara Plajı 

14 Kilometre uzunluğu ile  Akdeniz'in büyük plajlarından birisi olan Patara Plajı sadece küçük bir  kafe  hariç,  görünür hiçbir kirletici beton binalar yok yapı olarak antik Likya ve Roma kalıntıları  ve  swooping  tepeleri mevcut. 
Patara  plajı, nesli  tükenmekte olan Carette  kaplumbağa üreme alanıdır, ayrıca  patara yakınındaki  köyün Noel Baba (St.Nicholas) nın yaşadığı köy olarak düşünülmekte.

Pamuk  Kale 

Pamukkale Türkçe olarak pamuk ve kaleyi andıran beyaz teraslardan meydana gelmiş bir doğa harikası.
Türkiye'nin batısında bir gerçek dışı  manzara. Teraslar, traverten, kaplıcalar,  çok yüksek mineral  içeriğine  Sahip  su ve termal  bir  tortul   kaya  yapısı. İnsanlar  binlerce  yıldır Hierapolis'te kendi  havuzlarında  yüzmekte.  
Antik  yunan  şehri  Pergamon  Kralları  tarafından  Kaplıcalar  üstüne  inşa  edilmiştir. Hamam,  tapınak  ve  diğer  Yunan  anıtlar  kalıntıları  yerinde  görülebilmektedir.





Bodrum  Kalesi 


Türkiyenin  güney  batısında sahil kenti Bodrum kentinde  bulunan  Bodrum kalesi  St peter kalesi  gibi  15 yüzyılda  Haçlılar  tarafından  İnşa edilmiştir.  Ortaçağda  kadar uzanan dünyanın  en iyi  korunmuş  eserlerinden biridir  Kale şimdi  Sualtı  Arkoloji  Müzesi odaklanarak  bir müze olarak  faaliyet  göstermektedir.  Bu kale  elsanatları  değerinde  milyonlarca  dolar  dolu   Bodrumun  iç  yat  limanına  bakmaktadır. 



                                                             Nemrut  Dağı 

Nemrut Dağı Adıyaman kenti  yakınlarında  Türkiye'nin  güney doğusunda 2134 metre  
yükseklikte dağıdır.  Milattan önce 62 yılında ölen Kommagene  Kralı  1.Antiochos Theos'ın kutsal mezarı buradadır.  
Dağın zirvesindeki kralın heykelleri iki  aslan,  iki  kartal  ve pers tanrılarının heykelleri ile çevrilidir.
Günümüzda gerek hava şartları ve gerekse depremler nedeniyle heykellerin kafaları alt bölümden kopmuş durumda, dağılmış yatmakta. Nemrut  Dağının zirvesinden çevredeki dağların görüntüsü olağan üstü bir doğayı sergiler.   
Dağın esas cazibesi güneşin doğuşunu izlemektir, çünkü hiç bir yerde, güneşin doğuşu bu kadar anlamlı ve güzel izlenemez.
         
































                                                             Ölü Deniz 
Ölüdeniz  Ege Denizi güney batı  kıyısında  yer alan  Küçük bir köydür  bir mavi  lağün 
üzerinde, Ölü denizin ağzında tenha kumlu koy vardır. Bu plaj turkuaz tonları  ile ünlüdür ve Akdenizin en çok fotoğraflardan plajların dan  biridir. 
Ölü deniz  nedeniyle de eşsiz  panoramik  manzarası  ile yamaç paraşütü için dünyanın en iyi yerlerden biri olarak  kabul ediliyor. 





                                  Sultan  Ahmet Cami                                          

Altı Minareli ve Süpürme mimarisi ile Sultan Ahmet Camisi İstanbul dışından da etkileyiciliğini korumakta.  Hala cami  olarak  kullanılan  Sultanahmet  Cami  İstanbulun  en popüler  turistik  bir  yeri  haline  gelmiştir.  1609 ve  1616  yılları arasında  inşa edilmiştir.
Caminin İçinde  yüksek tavan farklı  desenleri 20.000 mavi  çinileri kaplıdır.



Celsus Kütüphanesi 

Efes Harabeleri  batı  kıyısında  bir  turistik  cazibe merkezidir.  Kent  bir kez 401 yılında Konstantinopolis  Başpiskoposu liderliğindeki  bir çete  tarafından  tahrip  edildi.  Artemis Tapınağı  Antik  dünyanın  yedi  harikasından  biridir.  Yapıların bazıları  hala Büyük Tiyatrosu  ve  Celsus  Kütüphanesi  de  dahil olmak  üzere  görülebilir.  Cephe özenle  orjinal  parçalardan  bugünkü  görkemli  durumuna  1970  yıllarında getirilmiştir. 




Göreme  Peri  Bacaları 

Kapadokya  garip acayip doğal  kaya oluşumları  ve eşsiz  tarihi  mirası  ile  ünlüdür. Bu  garip 
oluşumları  görmek için   en iyi  yerlerden  biri  tüf  konileri yani peri bacaları bakımından zengin olan çok  sayıda  arasında  yer  alan Göreme  şehridir.  

 Erozyona  daha  dayanıklı  olan  bazalt  ince bir  tabaka  ile  kaplı  küf  bir  kalın  tabaka  konsolide volkanik kül Peri bacaları  rüzgar  ve iki  farklı volkanik  tabakaların  su  erozyonu  sonucu  olmuştur. Nedeniyle küf  oyularak  kolaylığı  kapadokyada  peri  bacalarının  çok  sayıda ev kilise ve depolama tesisleri için yüzyıllar boyunca oyularak mağaralar oluşturuldu.


Ayasofya 

İstanbulda bulunan Ayasofya,  6. yüzyılda  Doğu  Roma İmparatoru  Jüstinyen tarafından 
yaptırıldı.  
Roma mühendisliğinin  bir  şahaseri,  masif  kubbe çapı 31 metre, kubbe yüksekliği 102 feet. 
Kilise 1204  yılında 4. haçlılar tarafından yağmalanmış ve Osmanlılar Şehrini ele geçirdiğinde 15 yüzyılda camiye çevrildi.  
Ayasofya 1935 yılında müzeye dönüştürülmüştür ve günümüzde Türkiye'nin en önemli ve turistik mekanlarından birisi durumundadır.

İLGİLİ KONULAR :
Avustralya'da Turizm
Endonezya'da Turizm ve Tatil
Türkiye'nin Dikkat Çeken Turizm Yöreleri-2
Londra'nın en Popüler Otellerinden Köşeler
ABD'nde İlginizi Çekecek Otellerden Köşeler
Dünyanın En Büyük Otelleri (Oda Sayısı 3000 i Aşan)
Turizm Cenneti Bora Adası Görselleri (Polinezya)
Pakistan Doğasından Manzaralar
Japonya'nın en güzel turizm mekanları
Türkiye'de Gezilecek Turistik Yerler-1
Hindistan ve Ganj Sayısız Fotofraflarıyle









Widget for Blogger by blogokulu.blogspot.com/a>


.. Bizi Takip Edin
Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder