1.01.2016

Endonezya Tatil



    
ENDONEZYA' DA TATİL

1597 yılında Hollandaların İstilasına uğrayan Bali, 20 yüzyıl başlarına kadar yabancı göçmenlerin boyunduruğu altında yaşamış 1910 yıllarından itibaren ise adada çeşitli örgüt hareketleri ve ardından bağımsızlık çarpmaları  başlamıştır.
Endonezya'nın  yüzlerce adasından biri olan Bali adası, haklı olarak ülkenin en ünlü yerleşim yeri. Üç milyon nüfuslu adanın %90'nı Hintliler kalan kısmını ise müslümanlar, hiristiyanlar 
ve  Budistler  oluşturuyor. 


Hint  ve pasifik Okyonusu,  arasında kalan  Bali  tam bir doğal  güzellik merkezi bu cenneti tamamlayan en  büyük  etkenlerden  biri  de  halkın  yaşayış biçimi  Hintliler  ile  iç içe yaşayan Balililer  her yerinden  yeşillikler  fışkıran  bu adanın  ruhu  kendi  ruhlarını  bütünleştirmiştir.

 SORUNLARIN ORTASINDA BİR CENNET
  
Oysa politika ve ekonomik  sorunlarla  kaynayan  Endonez'yada  hergün onlarca İnsan ölmekte, çarpışmalar  devam etmekte ve istikrarsızlık en yüksek  noktalarında televizyon  haberlerini izleyip  bukadar  huzursuzluğun olduğu  bir ülkede ne yaptığımızı  düşünürken, Bali sanki  bu ülkenin bir  parçası  değilmiş  gibi  huzur   ve  güzellik  İçinde  yaşantısına devam  ediyor. 








Belkide Bali  adası  haricinde  ülke çoğunu müslümanların  oluşturduğunu bilmek  bu tezatlığın sebebini biraz  olsun  açıklıyor.  Adanın  küçük  nüfusuna rağmen  bölgeyi  heryıl  ziyaret  eden  turist sayısının  bir  birbuçuk  milyon civarında  olduğunu bilmek  ise insanı  şaşırtmıyor


1597  yılında  Hollandıların  İstalasına uğrayan ada, 20 yüzyıl  başlarına  kadar yabancı güçlerin boyunduruğu  altında  yaşamış 1910 itibaren ise  ada ise  adada  çeşitli  Örgüt hareketleri ve ardından bağımsızlık çarpışmaları  başlamış  Bu  yıllarda  İç  çatışmaların getirdiği  vahşet artmış yüzlerce  çocuk, kadın ve erkek hayatını  kaybetmiştir. 

Olaylar da  bununla kalmayıp  güzelliklerini ve  bereketini  adadan  esirgemiyen  doğa  1917  yılında  onbinlerce insanın  yaşamını yetirmesine sebep olan depremle  halkı  daha  büyük  acılar içine itmiş.




Hindistan, hinduizminden daha farklı bir  Hinduizme inanan  Baliler  bu felaketi  tanrıların cezalandırılması  olarak kabul  edilir. ve kendilerini  daha  çok  iyilik yapmaya adamışlar. Çalkantılar yıllar  boyu  halkı  rahat  bırakmamış.
1963  yılında Gunug  yanar dağının patlamasıyla  1500 den fazla kişi hayatını  kaybetmiş 100.000 den fazla köylü evsiz  kalmış  ve yüzlerce  köy lavların  altında yok olmuş.  

Bu olumsuzluklara  1960 yıllarda Çinlilerle  olan çatışmalarda  1.000.000 -  2.000.000  kişi arasında kayıp vermelerine rağmen  geleneklerine  göre  uyarladıkları Hunduizim  sayesinde  hayata küsmemiş baliler.

İLGİLİ KONULAR :
Avustralya'da Turizm
Endonezya'da Turizm ve Tatil
Türkiye'nin Dikkat Çeken Turizm Yöreleri-2
Londra'nın en Popüler Otellerinden Köşeler
ABD'nde İlginizi Çekecek Otellerden Köşeler
Dünyanın En Büyük Otelleri (Oda Sayısı 3000 i Aşan)
Turizm Cenneti Bora Adası Görselleri (Polinezya)
Pakistan Doğasından Manzaralar
Japonya'nın en güzel turizm mekanları
Türkiye'de Gezilecek Turistik Yerler-1

Hindistan ve Ganj Sayısız Fotofraflarıyle





Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder